Specialisaties

Naast een basisbehandeling, kunt u ook gebruik maken van speciale behandelingen, waarvoor ik, als lid van brancheorganisatie ProVoet, aanvullende opleidingen gevolgd heb.

Diabetische voet.
Een slechte doorbloeding in de voeten, met als gevolg een rode en droge huid kan een van de signalen van de aanwezigheid van diabetes zijn. Wondjes kunnen gemakkelijk ontstaan, en blijven vaak onopgemerkt, met mogelijk zeer ernstige gevolgen. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ kan ik mogelijke problemen voortijdig signaleren, en de juiste behandeling geven.


Reumatische voet
De oorzaak van reuma is onbekend, we kunnen reuma daardoor nog niet genezen. De meeste reumatische aandoeningen zijn dan ook chronisch. Met een goede behandeling kunnen uw klachten wel verminderen.
Reumatoïde artritis is een zogenaamde auto-immuunziekte waarbij het afweersysteem zich keert tegen het eigen lichaam. Zo ontstaan chronische ontstekingen van voornamelijk handen en voeten, knieën, polsen en enkels.
Door middel van teenortheses kan de stand van de tenen beïnvloed worden, waardoor plaatselijke overdruk kan verdwijnen. Ook drukontlastende (inleg)zolen via de Podotherapeut of Registerpodoloog kunnen verlichting bieden.

Vilttechniek
Een verkeerde voetstand, of een dunne huid kan pijnlijke plekken aan de voet opleveren. Bij vilttechniek worden drukplekken drukvrij gelegd, en dat geeft onmiddelijke verlichting van de pijn.

Nagelbeugeltechniek.
Ik ben gespecialiseerd in nagelbeugeltechnieken.De behandeling van de ingegroeide teennagel vindt meestal plaats via een z.g. nagelbeugel (orthonyxie). De vorm en kwaliteit van de nagel bepaalt of deze wijze van behandeling mogelijk is.
Doordat de beugel zodanig gevormd is dat er beiderzijds spanning op de zijkanten van de nagel wordt uitgeoefend, wordt de nagel aan beide kanten enigszins opgelicht.


Codecertificaat.
Het codecertificaat garandeerd u dat ik in mijn praktijk voldoe aan alle wettelijke- en branche-eisen ten aanzien van hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden.Contactgegevens: zie ‘Contact’.